Barbarella Design Studio
banner1white.jpg

Commercial Projects Case Studies

 

we believe in design with impact. design that communicates and ensures long-term loyalty.

commercial case studies →

banner222.jpg

Twickenham Studios Reception

 

This independent West London Film Studios called for a reception area with a ‘wow’ factor that expressed its individuality. The building’s unashamedly 1960s design challenged us with its low ceiling and lack of natural light due to the canopy in front of the entrance. The interior design blends humour, style and practicality. 

 
high_12502_0006.jpg
high_12502_0012 copy1.jpg
high_12502_0046 copy.jpg
 
banner1111.jpg

TW1 Members’ Roof Bar

 

The design of the newly built Members’ Bar situated on the roof of Twickenham Film Studios’ main building was influenced by the two biggest film industries: British and American. Simple lines and organic finishes were used to create a space that’s open and welcoming irrespective of the weather.

 
17904_high_resolution_0058 copy 2.jpg
17904_high_resolution_0091 copy.jpg
17904_high_resolution_0064 copy.jpg
 
banner1111.jpg

Fitclub

 

An independent gym with a variety of classes needed one open space. The idea of using a building crane structure came from the concept of building your body and strengthening your mind. A bespoke designed and built crane frame has become the spine of the space and is utilised in dozens different classes. The result is a studio which is welcoming and functional, with space flowing easily from one fitness style to another without any compromise. While the state of art lighting system creates light settings for different classes.

 
Fitclub_27-04-18_0125_72 copy 2.jpg
Fitclub_27-04-18_0221_72 copy.jpg
 
banner1111.jpg

Hampton School

 

The new Sixth Form Study Centre and atrium area are designed to be quiet and comfortable as well as inspirational and exciting at the same time. Different seating areas with bespoke furniture were designed with attention to lighting and acoustics. A living wall and art area for student projects are features of the new space.

 
POD GF darker.jpg
POD FF with people copy1 copy.jpg
IMG_1948 copy2 copy.jpg
 
banner1111.jpg

Biddenham School

 

The New Students’ Parliament Centre will include a School Council Chamber, three discussion rooms, a Sixth Form Study Centre and a dual-purpose dining area. The client wants the chamber to encourage and increase civic participation as well as combining both fun and gravitas: “It should be a space where there is a blurring between working, learning and socialising. A flexible space that combines the ‘sacred and the profane.’” 

 
view at screens11.jpg
top view.jpg
view from lectern1.jpg