Barbarella Design Studio

Twickenham Reception Case Study

banner222.jpg

Twickenham Studios Reception

Winner of commercial project year 2015

brief:

  • To create an unconventional and welcoming reception to greet all guests from runners to movie stars

  • To embrace the controversial 60s design building with its challenges of low ceiling and lack of natural light due to canopy in front of entrance

  • To use studios brand colours - red, grey, black

  • Full scope of works from space planning, design scheme, sourcing materials and furniture, design of the bespoke reception desk

square.jpg
high_12502_0046 copy.jpg
high_12502_0006 copy1 copy.jpg
  • Reception’s concept inspired by sci-fi movies and stylistics of the 60s such as Kubric’s Space Odyssey and Roger Vadim’s Barbarella

  • Concrete looking, durable, easy to clean grey resin floor covers the main reception area and complete the futuristic look

  • Mid-century Nanna Ditzel chairs with bespoke upholstery for sitting area

  • Narrow staircase is turned into a dramatic accent. It is entirely covered in Twickenham Red including steps, handrail, walls and ceiling, visually opposing the relaxing and light reception area 

  • Few light settings designed for different time of day: bright and energetic morning and afternoon setting, dimmed and calming, more relaxing evening and night setting

low_12502_0061.jpg
low_12502_0059.jpg
low_12502_0086.jpg
high_12502_0052 copy.jpg

Photography by Marcin Noga