Barbarella Design Studio

Hampton School Case Study

banner1111.jpg

Hampton School

brief:

  • To design interiors of new Sixth form Self-Study Centre that will help students stay focused and improve performance.

  • Space should include self-study, place for small group projects and act as transition area in between four parts of the school.

  • New Atrium, formed by the old and new parts of the school and covered with a glass roof, should become a relaxed area for self-study during a day and a welcoming reception for social events.

POD FF with people copy1 copy.jpg
POD GF darker.jpg
POD GF with people copy 2.jpg
IMG_1948 square.jpg

We faced a challenge designing for digitally native generation Z, who will work in offices like Google and Facebook, keeping in mind conservative approach of a private boy’s school established over 500 years ago.

  • Atrium with sofas and armchairs has a feel of airport VIP-lounge

  • Individual birch plywood booths, upholstered with grey felt, are custom-designed and made

  • Self-study rooms with different kind of furniture arrangements: individual booths, carrels, big tables split with removable acoustic dividers, which could be used for group projects

  • Desks with adjustable height to allow students to change pose from sitting to standing, which improves posture and boosts creativity

  • Installed living wall and indoor trees adding a feel of courtyard

  • Emphasising good lighting we’ve installed general dimmable light and individual reading lights in every booth and carrel.

  • LED strip light was used to highlight architectural features such as oak cladding and to define architectural bridges