Barbarella Design Studio

Castelnau Case Study

banner1111.jpg

Castelnau

brief:

  • Complete refurbishment of interiors of a stunning family home in Barnes,

  • Blending contemporary extension with the original Victorian property

  • Merge Victorian house features with a modern rear extension  

barbarella_ julie_hm_25-05-17_0120And4more_72 copy.jpg
  • Period features such as ceiling cornice and a marble fireplace stand out on deep blue colour of walls

  • Cinema room is connecting a more traditional drawing room with a modern kitchen extension

  • Bespoke designed and made joinery accommodates clients library and memorabilia, at the same time successful concealing AV equipment

  • Collection of contemporary art is a centrepiece of the cinema room, dark colour walls create a perfect framing for it

  • Bespoke kitchen was made using Fenix facades and ceramic worktop, integrating stainless steel appliances. Outdoor kitchen is creating a visual extension

IMG_3094 copy2.jpg
barbarella_ julie_hm_25-05-17_0223_72 copy.jpg
  • Concrete kitchen floor seamlessly transforms into the patio floor, which is covered with the same cement microtopping

  • Bespoke wood burning stove is hanging from the ceiling in the middle of the sitting area

  • Study was designed using a strong mid-century concept

barbarella_ julie_hm_25-05-17_0194_72 copy.jpg
barbarella_ julie_hm_25-05-17_0362And4more_72 copy.jpg
  • Solid wood curved facade and a marble top bespoke designed and made vanity unit fora master bathroom

  • Freestanding copper bath tub reflex and diffuse lights on deep blue walls

barbarella_ julie_hm_25-05-17_0146And4more_72 copy.jpg
barbarella_ julie_hm_25-05-17_0077And4more_72 copy.jpg

Photography by Luke White